Lessen

Veel leden van PSV De Driesporen volgen dressuur-, spring- en menlessen met hun eigen pony of paard. We streven er naar om maximaal vier - vijf deelnemers in een les te hebben. Zodra een zesde deelnemer er structureel bij komt splitsen we de les.

 

Wil je ook les nemen?

Stap één is dan dat je naar de manege gaat en overlegt met de betreffende instructeur. Hij of zij bekijkt of en in welke les je zou passen. Eventueel krijg je een proefles. Als je qua niveau en tijd past in het lesschema volgt de volgende stap:

Stap twee is dat je je gewenste deelname aan een les aangeeft bij de secretaris middels het inschrijfformulier lessen. De secretaris informeert jou en de betreffende instructeur / instructrice dat je kan beginnen.

 

inschrijfformulier lessen

 

Lesprogramma

Ben je een keer verhinderd om de les te volgen, geef dat dan direct door aan de betreffende instructeur.

  • maandag: dressuur voor paarden en pony's (Jarmilla Peterson, 06-53617422)
  • woensdag: dressuur voor paarden en pony’s (Jarmilla Peterson, 06-53617422)
  • donderdag: mennen (Albert de Graaf, 06-51648882)
  • vrijdag: springlessen voor beginnende springers en jonge paarden (Mark van Boven, 06-11163724)


Dressuur

Jarmilla Peterson verzorgt de dressuurlessen van PSV De Driesporen. Jarmilla Peterson is de afgelopen tien jaar vaste kandidaat voor het Gronings Kampioenschap in diverse dressuurklassen en is bijna ieder jaar te bewonderen op de Hippiade. Zij verzorgt lessen voor alle niveaus, al naar gelang de behoefte van de leden. Ook verzorgt zij privélessen.

 

Springen

Mark van Boven geeft wekelijks op vrijdag springlessen aan PSV-leden, met name bedoeld voor beginnende springers of jonge paarden. Dit zijn privélessen, dus een bakkaart is verplicht en de betaling van de lessen is rechtstreeks aan Mark. Leden van Manegevereniging De Driesporen met eigen pony of paard kunnen hier ook aan mee doen, indien de lessen het toelaten. Dit moet dan wel in overleg met de instructrice van de Manegevereniging. 

 

Mennen

Elke donderdag zijn er menlessen voor PSV De Driesporen. Onder het motto 'een goede basis is vereist om verder te komen' ligt de nadruk tijdens deze lessen op het basiswerk. Geregeld staan er ook pilonnen in de bak om de dressuurkwaliteiten van de paarden en pony's te verbeteren en af en toe om vaardigheid te rijden. De menlessen worden verzrogd door instructeur Albert de Graaf.