Met eigen pony of paard bent u welkom bij de paardensportvereniging!

 

Paardensportvereniging De Driesporen

Wie op meer wedstrijdgerichte manier paardensport wil bedrijven en een eigen pony of paard heeft, kan terecht bij paardensportvereniging (PSV) De Driesporen. Voor deelname aan wedstrijden van de landelijke paardensportbond Koninlijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is lidmaatschap van een paardensportvereniging vereist. PSV De Driesporen is informeel onderverdeeld in een rijvereniging voor paarden, een ponyclub en een menclub.

 

Dressuur en springen

PSV De Driesporen telt ruim 140 leden die bijna allemaal wedstrijden rijden. De leden van PSV De Driesporen zijn behoorlijk succesvol. Zo konden we in het afgelopen seizoen ook weer een heel aantal kampioenen in het zonnetje zetten. In alle disciplines: paarden en pony’s, dressuur, springen en mennen dressuur en vaardigheid.

 

Mennen

De menvereniging van De Driesporen is een gezellige club, die gestaag groeit. Een aantal leden volgt trouw lessen. De leden mennen met pony's en paarden in uiteenlopende maten, van Shetlander tot flinke KWPN'er. Dit geeft een afwisselend beeld en is soms een behoorlijke uitdaging, want door het grootte verschil is er ook een tempoverschil. Dit alles is wel een goede voorbereiding op het rijden van wedstrijden, want op het voorterrein komen de menners ook allerlei soorten en maten pony's en paarden tegen.