Claudia van Dijk wint de zwaarste klasse 2013Afgelopen zaterdag 23 maart, waaide er een ijzige wind met veel stof rond de manege De Driesporen te Onstwedde, terwijl het binnen uit de wind redelijk vol te houden was, tijdens de goed bezette springwedstrijden paarden.

Weite Oldenziel met Ofichem’s Amirda (Oostermoer, Gieten) leek de overwinning te pakken in de gecombineerde Z/ZZ klasse. Echter bleek de laatste en enige starter in de klasse ZZ  Claudia van Dijk met Wednesday (SEO, Schildwolde) toch nog bijna 1.5 seconde sneller rond te gaan.

Springinstructrice en lid van PSV De Driesporen Mariol Middel deed goede zaken door met verschillende paarden maar liefst 3 prijzen op te eisen.

De parcoursen waren fijn en niet al te zwaar neer gezet door André Schut, waarbij het opviel dat de lijntjes goed te rijden waren en er mede daardoor voldoende foutloze combinaties waren en er dus flink gereden moest worden in de barrages om in aanmerking van de prijzen te komen.

De beginnersklasse BB werd gewonnen door Henriette De Groot met Seatlle Oran van PSV NIOP. De klasse B op stijl werd een prooi voor Mariol Middel die met Pepina (Driesporen), die maar liefst 86ptn kreeg met wijze van rijden een 8.5.. In diezelfde klasse won ze ook nog eens de 7e prijs met Niangelo. Evelien Preenen met Indezz (Exloo) werd tweede. Gerben Zijlstra van de eigen vereniging werd nog 6e met Dididanga Sw.

In de L-klasse waren er maar liefst 16 foutloze combinaties, terwijl er 8 prijzen te vergeven waren. Deze werd gewonnen door Nathalie Onrust met Bailando van NIOP, terwijl Mariol Middel deze keer knap tweede werd met nog eens Niangelo. Klasse M klassiek was voor Bert Wierts met Alisma van NIOP (Nieuwe Pekela). Hij wist Esther de Boer (SEO) ruim voor te blijven in de barrage. Zij werd 2e met haar paard Zidora. Rana Dalenoord met Meilena werd 3e, terwijl de voor de thuisclub rijdende Maaike Oldenkamp met Andora 4e werd maar net buiten de prijzen viel.

Het progressief klasse-B direct op tijd werd gewonnen door Robin Noorda met haar paard Dicovery-n van ZEO (’t Zand). In het L-progressief werd Liza van Doorn ( ZEO) met Caïro eerste, waardoor Elise Dierkes met Wild Love M van de Driesporen juiste buiten de prijzen viel.

Door Harry Lukens terug naar het overzicht