Nog 2 plaatsen vrij Freestyle Clinic 2012In samenwerking met J&M, Freestyle & Dressuur Trainingsstal organiseren we op zaterdag 24 november een Freestyle Clinic. Tijdens deze kan je kennis laten maken met de grondbeginselen van de Freestyle methode.

Het ochtend programma zal bestaan uit een theorieles en een demonstratie met eigen paard in de al opgezette ringen in de rijhal. Tijdens de lunch kunt u eén en ander op u laten inwerken om vervolgens zelf met uw paard, in de ring, onder begeleiding aan de slag te gaan. Aan het einde van de dag volgt er een evaluatie ronde, waarin per combinatie de evt verbeteringspunten zullen worden besproken. Tijdens de gehele cursusdag is de kantine geopend zodat koffie en thee ed. en tevens de lunch verkrijgbaar is.

Plaats: Manege De Driesporen
Aanvang: 10 uur, we streven ernaar rond 17 uur af te sluiten.
Prijs: De kosten voor deze gehele cursusdag bedragen 47,50 euro per combinatie (max 12 pers). Leden van de PSV De Driesporen krijgen een subsidie van 15 euro, waardoor de kosten 32,50 zijn. Het meedoen met een manege paard is tevens mogelijk tegen een kleine vergoeding voor de manegevereniging. De kosten voor het volgen van de theorie bedragen € 25,=. U bent dan welkom als toeschouwer tijdens de praktijk.

Opgave: Mail
Je kan ook contact opnemen met Ann Wessels!

Extra: tijdens de clinic wordt er een extra prijs uitgegeven. FREESTYLE CLINIC
Paardrijden doe je met techniek en met gevoel. Zonder gevoelsoverdracht worden paard en ruiter nooit een eenheid en is de balans tussen beide verstoord.
Dit gevoel kun je op verschillende manieren ontwikkelen en het paard is daarbij een spiegel. Het paard laat zien hoe je werkelijk bent en je leert naar de reacties van het paard te kijken. Zo kun je het “ruitergevoel” ontwikkelen.
Het draait uiteindelijk om samenspel en met onze manier van trainen begint dit vanaf de grond. Het loswerken is een vorm van communiceren met je paard en dit levert veel informatie op over zowel ruiter als paard. Dit is de basistechniek waaruit het hele systeem is opgebouwd met als doel rijden. Als wij paarden snappen……zullen paarden ons begrijpen.

In onze clinic BASIS 1 maken we kennis met de beginselen van het loswerken en verdiepen we ons in de belevingswereld van het paard. Door stap voor stap aan het werk te gaan kun je ook problemen analyseren en vervolgens werken aan een oplossing. Je bouwt op een rustige manier aan een goede relatie met je paard waardoor deze voorspelbaar word op “eigen” maar ook op vreemd terrein.

Sponsoring door de Rabobank!

Vrijrijden is deze dag mogelijk, alleen springen is deze dag niet toegestaan tussen 8.00 en 17.00 uur!!
De clinic wordt gehouden in een bak van 20 x 60m.

terug naar het overzicht