Maryam Sandee wint met paard buren 2012 

foto

 

In de eerste proef van het B dressuur in het kader van de dressuurcompetitie in Onstwedde nam Maryam Sandee genoegen met een derde plaats. Met haar Domantha reed ze naar een prima 192 punten. “Een leuk energiek paard”, oordeelde jury Yvonne de Groot. “Het moet nog iets meer bevestigd worden, maar met potentie. De winst werd gedeeld door Liseth Mulder met Casino en Jessica Idskes met Zummer Zurprice. Beide combinaties verdienden 197 punten. “Jessica Idskes reed een goed en netjes afgewerkte proef en heeft en paard met drie goede gangen. Liseth Mulder heeft een paard met en veel potentie. Daarnaast reed Liseth ook een nette proef. “Ik zou tussen deze twee geen winnaar kunnen aanwijzen.”


In proef twee werd wel een winnaar aangewezen. Maryam Sandee greep de rit in eigen manege aan om zichzelf even in de spotlight te zetten. Met 193 punten werd ze winnares met Mulder met 191 punten op plek twee en Esmée van Bussel met Heartbreaker op plek drie met eveneens 191 punten.


Sandee is druk in de nabespreking met instructrice Cindy Stooker, maar heeft toch tijd om uitleg te geven bij haar proef. “Dit is het paard van mijn buurman de hoefsmid Hans Dollen. Het is een hartstikke leuk paard om te rijden. Ik breng het uit in het springen en de dressuur. Sinds oktober zijn we aan het trainen en dat was de tweede officiele dressuurwedstrijd. Het is nog jong paard dat toch opvalt met een mooi exterieur en een heel lief karakter maar wel veel kwaliteit.”

terug naar het overzicht