Cindy Stooker rijdt superproef 2012 

foto

 

Jury Rene van der Heul had genoten van de proef die Cindy Stooker met Celeste op de mat legde in het L2 in Onstwedde in het kader van de dressuurcompetitie op 19 februari. “Een superproef, een moie combinatie goed gereden”, aldus Van der Heul die met liefde hiervoor 207 punten neertelde. “Dit is een paard met heel veel potentie. Het heeft drie goede gangen, hoewel de galop nog wat kan verbeteren.” Sharon Muller werd tweede met Don Matcho. Muller toonde zich ook prima en kreeg 200 punten. “De combinatie viel op door de goede draf. Don Matcho draafde goed van de grond. Kritiekpunt was de stap. Daarin was het paard iets traag.” Karin Norder-Wiekens reed haar Bo naar een derde plek met 196 punten. “Dat was een goede proef, maar met en foutje. Karin moet nog letten op haar stelling.”


Ook proef twee was voor Action Horse Food amazone Cindy Stooker. Met 200 punten reed ze Celeste andermaal naar de winst en bleef daarbij voor Norder met 191 punten en Melissa Husada met Nur Spasz met 187 punten. “Vooral in de eerste proef was ze heel fijn. Ik ben al bezin met de voorbereidingen voor het Nederlands Kampioenschap en dan moet het beter gaan als het Groninger Kampioenschap. Toen heb ik vooral dag twee erg op safe gereden en vandaag wilde ik toch kijken hoe het ging als ik met meer bravoure reed. In de eerste proef lukte dat, maar in de tweede was ze een beetje moe.


Ik heb nog drie weken. Celeste is een bijzonder fijn jong paard die super bij me past. Ik hoop hier nog lang mee te rijden. Dit is een paard met de potentie van een topper. Werklust en goede basisgangen, dat is toch de basis. Ik hoop dat ik het ben die Celeste zo ver mag brengen en ben dankbaar aan de eigenaren dat ik haar mag rijden en aan mijn sponsor Action Horse Food die het rijden mede mogelijk maakt.”

terug naar het overzicht