Ann Wessels op karakter naar winst 2012 

foto

 

Ann Wessels stond met haar beide paarden nog zeer kansrijk in de dressuurcompetitie Onstwedde en was met Liseth Mulder in een felle strijd gewikkeld om de plaatsen 1 en 2. Na haar eerste M1 rit van de dag dreigde echter rampspoed. Na haar rit met Batangie vloeide elk gevoel uit haar arm weg. In proef twee moest ze dan ook afgroeten. “Ik heb er geen enkel gevoel meer in. Dit kan niet.” Massage van haar persoonlijke masseur kwam er aan te pas om toch weer rijklaar te maken voor haar rit met Benice H die de karaktervolle amazone toch wilde rijden om toch vijf uitslagen in de competitie te hebben.


Dat lukte en uiteindelijk bleek Wessels zelfs met anderhalve arm de beste in de door jury Angelique Bos gejureerde proef. Met 208 punten won ze met Benice H en met 207 punten werd ze tweede met Batangie, terwijl Liseth Mulder met 199 punten voor Van Gogh het ook prima deed. “Ann stelt haar paarden uitermate vriendelijk voor en kan zeer netjes rijden. Ze heeft twee mooie paarden tot haar beschikking, waarbij Benice H uitermate safe is en Batangie iets spectaculairder, maar ook zo nu en dan een foutje. Liseth Mulder stelde haar paard erg netjes voor, maar had een paar kleine foutjes.”


De tweede proef werd gewonnen door Liseth Mulder die hierdoor in de einduitslag van de competitie tweede werd en de proef winst haalde met 193 punten. Plek twee ging naar de prima rijdende Danielle van Bergen die met haar Salva's Billy Jean met 191 punten sterk tweede werd.  Diana van Tongeren stelde haar Whisky ook uitstekend voor en werd daarvoor beloond met 186 punten en een fraaie derde plaats. 

terug naar het overzicht