Danielle Moek presteert sterk 2012 

Foto

 

ONSTWEDDE – Op de finaledag van de Dressuurcompetitie Onstwedde op 18 februari wist Danielle Moek met haar Adventure vooral in de eerste proef prima zaken te doen. Jury Angelique Bos beoordeelde haar proef op 200 punten in het M2 en daarmee bleef ze net voor op Jarmilla Peterson met Amoriette die 198 punten haalde. Plek drie werd gedeeld door Gonda Zomer, die ook een absolute topprestatie leverde door met in Indoor steeds uitermate onwennige en schrikkerige Merenque met 185 punten te komen. “Het is echt een buitenpaard”, aldus Zomer. “Als er op stal al een hooibaal anders staat, dan is dat zo eng.


Ik ben superblij en erg emotioneel dat het vandaag gelukt is om in de prijzen te rijden. Vandaag was ze toch ontspannen.” Zomer deelde die derde plaats met Marieke Bremer met Wiseguy. ”Het was ons laatste M2 optreden. Volgende week gaan we naar het Z1 over. Mijn paard is erg verbeterd deze zomer, mede dankzij drie lessen van Adelinde Cornelissen, waarbij we beide veel hebben opgestoken.” Jury Angelique Bos had vooral twee sterke combinaties op de eerste twee plaatsen gezien. “Danielle Moek heeft een heel mooi paard. Echt een paard dat de show wil stelen. Een paard met drie uitstekende gangen en die vandaag erg netjes werd voorgesteld. Jarmilla Peterson heft aan Amoriette ook een uitstekend paard en ook die werd super netjes voorgesteld, maar de cmbinatie had een paar kleine storingtjes en iets minder schoudervrijheid dan de winnares.”


Danielle Moek stapt tevreden van haar paard. “Het is een fijn paard die altijd zin heeft om te werken. Voor we haar kochten ben ik een paar keer wezen proefrijden en eigenlijk al vanaf het eerste moment dat ik bij haar in het zadel stapte voelde ik van, ja, dit klikt. Ik vind de juiste instelling heel belangrijk en ze heeft daarnaast een fantastische draf”, glundert Moek.

 
In proef twee had Jarmilla Peterson wel de bovenhand met Amoriette en haalde 192 punten. Gonda Zomer was op haar superdag de enige die nog een beetje haar kon bedreigen met 183 punten en nu was Moek derde.

terug naar het overzicht