de voorzitter v/d PSV aan het woord 2011De nieuwsbrief van november is uitgekomen.

Hierbij het voorwoord van de voorzitter van de PSV: 

Beste leden,

Afgelopen weken was er wat onduidelijkheid over wedstrijden voor pony’s. Zo hebben we de pony dressuurwedstrijd die gepland was voor 5 november afgelast. Waarom? Omdat we een week voor de wedstrijd maar 18 aanmeldingen hadden. Bij de outdoor zagen we dat ook al en toen zijn er ook maar weinig bijgekomen.

Voor de organisatie van een wedstrijd maakt het weinig uit of we veel of weinig aanmeldingen hebben. Je hebt juryleden nodig, schrijvers, secretariaat, ringmeester e.d. Voor de kosten maakt het echter wel degelijk wat uit. Volle rubrieken zorgen er voor dat we een pony wedstrijd enigszins kostendekkend kunnen krijgen. Maar bij maar 18 deelnemers in diverse klassen en verschillende categorieën, ga je er al heel snel veel geld op toeleggen.

Wat overigens in het algemeen opvalt is dat veel aanmeldingen heel laat komen. Zeker ook van onze eigen leden! Die denken dan door op donderdag of vrijdag voor de wedstrijd zich aan te melden nog wel mee te kunnen doen. Zo ook bij de laatste springwedstrijd. Geef je op tijd op, zodat je a) niet achter het net vist en b) het de secretariaten niet moeilijker maakt dan nodig is. Want al die last minute aanmeldingen maken het voorbereiden van een wedstrijd erg lastig.

De afgelopen springwedstrijd was alleen voor paarden. Ook daar is commentaar op gekomen. De reden achter deze keuze is echter dat met én paarden én pony’s het programma te lang wordt. Met meer dan 200 starts was deze wedstrijd een groot succes. Waar we niet op gerekend hadden was dat Henk van Boven – onze ringmeester – het gepresteerd heeft om bijna 30 combinaties per uur de baan in te krijgen. Waardoor we om half vijf klaar waren in plaats van om 8 uur, zoals we eerder hadden uitgerekend. Zo zie je maar: het blijft mensenwerk.

De volgende springwedstrijd is bijna uitsluitend voor pony’s. Om wat meer vulling van het programma te krijgen, willen we ook BB paarden laten verrijden. Maar om deze wedstrijd door te laten gaan, hebben we weer voldoende deelname nodig. Dus aarzel niet en geef je tijdig op en promoot de wedstrijd ook bij andere ruiters en amazones.

Tot slot: we krijgen op de redactie van deze nieuwsbrief geen uitslagen meer binnen van leden. Nu kan ik niet geloven dat niemand meer start, dus het verzoek is en blijft: geef resultaten en wederwaardigheden door aan de redactie op driesporen@trijbels.nl.

Eric Trijbels, Voorzitter PSV De Driesporen

terug naar het overzicht