feestelijke opening 3e rijhal 2011Zaterdag 17 september is de 3e rijhal van Manege De Driesporen uit Onstwedde feestelijk geopend. Wethouder Bessembinders van de Gemeente Stadskanaal – die door een van de menleden van De Driesporen van huis was opgehaald – verrichtte de officiële opening, waarna de leden van De Driesporen hun kunsten lieten zien in de nieuwe rijhal met vele optredens, zoals pas de deux, modeshow, kür op muziek, voltige, bixieproeven, paardenvoetbal en een speciale proef door leden met een beperking. Met als spetterende finale een demonstratie van de oudste paardensport: polo.

Behalve een 3e rijhal is direct ook een gehandicapten toilet gerealiseerd. Noodzakelijk, omdat bij De Driesporen ook paardrijden voor gehandicapten is. Met de 3e rijhal is het hippische complex van Manege De Driesporen voorlopig compleet. Met stallen, 3 binnenrijbanen van 20*40 (waarbij van 2 van de rijbanen ook 1 rijbaan van 20*60 gemaakt kan worden), een all weather buitenbaan, goed geoutilleerde kantine en een groot evenemententerrein kan De Driesporen de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Het komende indoorseizoen is in ieder geval goed gevuld met wedstrijden (dressuurcompetitie, mencompetitie, springen), keuringen en andere activiteiten.

Manege De Driesporen is de thuisbasis van Paarden Sport Vereniging De Driesporen en Manege Vereniging De Driesporen en wordt geëxploiteerd door Stichting De Driesporen.

Eric Trijbels, Voorzitter PSV De Driesporen

foto: Wethouder Bessembinders opent de derde rijhal

terug naar het overzicht