Jarmilla Peterson kampioen Z1 en Z2 2010NIEUWE PEKELA – Jarmilla Peterson, lid en instructrice van de Driesporenruiters uit Onstwedde, heeft zondagmiddag voor de buis naar de verrichtingen van de Nederlandse ruiters in Aken gekeken en misschien ook wel een beetje gedroomd dat zij met Don Chello het die Totilas moeilijk maakte. Een droom of...? In ieder geval mag ze met Don Chello en Woody zich Gronings Kampioen noemen na de voor haar zo succesvolle kampioenschappen in Nieuwe Pekela. De eerste stap naar het grote podium zal nu zijn het Nederlands Kampioenschap.
Het waren emotionele kampioenschappen voor Peterson met een auto ongeluk en ziekte van haar vader in de dagen voorafgaande aan de strijd. Dat leverde veel geregel en gedoe op, helemaal omdat haar vader haar steun en toeverlaat is. Met Woody plaatste ze zich voor de Z1 finale. In de finale kwam ze met een ontevreden gevoel de baan uit. “Woody was net niet zo flitsend als in de ochtend en er zaten 2 hele dikke fouten in de proef, dus blij, nee.” De tegenstand kwam van Callista Leeuwerke met Zhivago maar ook op Leeuwerke had de finale spanning vat en ook deze combinatie ging niet vlekkeloos rond. Het leverde uiteindelijk voor Leeuwerke een score van 63,83 procent op. “De ontlading was groot toen bekend werd dat ik 67.06% scoorde en met kop en schouders kampioen was geworden.” Achter beide dames was Frans van den Heuvel derde met zijn uitstekende Winnetou en met een score van 63,24 procent had hij zelfs nog zicht op plek twee.
Met Don Chello was Peterson favoriet voor de Z2 finale, de Kür op muziek. “Helaas een fout in de uitgestrekte draf”, aldus Peterson, maar voor de rest van A tot Z op de muziek en alles ging fijn, dus met een super gevoel de baan uitgegaan.en afwachten. Ik hoorde de punten van Vai Bruntink met VDL Daytona en die waren uitstekend, dus dat werd heel spannend.” De top twee lag dicht bij elkaar. Bruntink scoorde 66,89 procent, maar Peterson was net even beter met 66,95 procent. Agnes Oosterhof werd derde met Villeneuve met 65,48 procent. Peterson kan dus de Groninger eer gaan verdedigen
. terug naar het overzicht