uitbreiding manege met derde hal 2010De Gemeente Stadskanaal heeft onlangs de vergunning verleend voor het bouwen van een nieuwe hal, zodat het complex wordt uitgebreid met een derde rijhal.

De nieuwe hal wordt gebouwd in verlenging achter de bestaande hallen, waarbij de nokken van de bestaande hallen worden doorgetrokken, over de nieuw te bouwen hal met een oppervlakte van 27 x 50 m.

De uitbreiding biedt ruimte voor een derde rijbak van 20 x 40 m.
Een nieuwe opzadelruimte van 20 x 5 m.
Een hindernisberging van 25 x 5 m.
En 6 paarden/pony boxen t.b.v. pensionstalling.

Het ledenaantal bleef de laatste tijd ondanks de recessie explosief stijgen, zowel bij de rijvereniging, de menvereniging, als bij de manegevereniging, waar zelfs een leden stop ingevoerd werd, waardoor er een wachtlijst ontstond, omdat er geen ruimte meer is voor de lessen.

Bijna iedere avond is het volle bak, en zodoende geen veilige en verantwoorde ruimte meer voor onze ruiters, amazones en menners om hun viervoeters te trainen en om vrij te rijden.

Na het gereed zijn van de nieuwe hal kunnen er dubbele lessen worden gegeven en is er daarnaast volop gelegenheid en ruimte om de paarden en pony’s in training en conditie te houden voor de wedstrijden en concoursen.

De mogelijkheden van het totale complex na realisatie van de derde hal zal er tijdens de wintercompetities als volgt uit gaan zien:

Dressuur wedstrijden t/m M2:
2 rijbakken van 20 x 40 m
Inrij + uitstap mogelijkheid 1 rijbak 16 x 40 m

Dressuur wedstrijden vanaf Z1:
1 rijbak 20 x 60 m
Inrij mogelijkheid 16 x 40 m
Uitstap ruimte 20 x 20 m

Spring concoursen t/m L:
2 rijbakken 20 x 40 m, dus 2 parcoursen
Inspring + uitstap mogelijkheid 16 x 40 m

Spring concoursen vanaf M:
1 rijbak 20 x 60 m
Inspring mogelijkheid 16 x 40 m
Uitstap ruimte 20 x 20 m

De mogelijkheid voor een 20 x 60 m bak kan gecreëerd worden door een draaibare wand. En als centraal middelpunt kom je altijd uit in de op en af zadelruimte naast de parkeerplaats.

De evenementen in alle drie de hallen zijn straks volledig te overzien vanuit de kantine, evenals de buitenrijbak.

In opdracht van de Stichting heeft HTO Aannemersbedrijf Herman Manning te Nieuw Buinen de opdracht in de wacht gesleept voor de uitbreiding van deze derde hal.
Bouwkundig Ontwerpburo Wilzing deed het ontwerp, waarbij in samenwerking met het Stichting bestuur zeer creatief en functioneel gekeken is naar de totaal nieuwe indeling van het algeheel.

Beide ondernemingen zijn ook actief lid van de manege.
De planning om het geheel gereed te hebben is voor de wintercompetities 2010 -2011.

Het stichtingsbestuur is er bijzonder trots op om hun leden dit Prachtige Complex straks te kunnen bieden.

Egbert Huiting,
voorzitter Stichting manege De Driesporen

(binnenkort plaatsen wij de tekening op deze website)

terug naar het overzicht