van Appingedam naar Wanroij 2010
16 maart 2010

door Jarmilla Peterson

Zoals de meesten van jullie wel weten waren de provinciale kampioenschappen dresuur in Appingedam. Ik ben daar met Woody en Don Chello gestart en met beide een ticket gehaald voor de Nederlandse kampioenschappen in het Brabantse Wanroij.

In Appingedam liep Woody een hele goede en foutloze M2 proef, mijn grootste concurent maakte nogal wat fouten zodat Woody kampioen werd.

Don Chello had de dag ervoor nog tijdens het grote indoor concours in Zuidlaren zijn kür gelopen en dat verliep niet vlekkeloos. Ik was toen wat voor op de muziek en dat reed niet fijn, ook door de warme hal deed ie wat moe aan. Toch was het goed voor een mooie 2e plaats.

Ook in Appingedam deed ie wat moe aan maar liep een foutloze proef en ik stond nog 1e. De beste 8 moesten nog een kür rijden en dat was na de M2. Voor mij was het dus op en af stappen die avond. De kür verliep veel beter dan in Zuidlaren en alles klopte. Ik had de muziek extra hard laten zetten zodat Don Chello iets actiever door de proef zou gaan en dat was een goed keuze. We werden kampioen!!

Op naar Wanroij en afgelopen zaterdag was het dan zover, ik had mooie tijden maar niet zo'n gunstige startplek. Om 17.45uur als 3e met Woody en 19.15uur met Don Chello als 1 na laatste. De paarden waren na 3.5uur fit aangekomen en tijdens het losrijden was Woody erg fris en kijkerig, later ontspande hij maar de nieuwe rijhal gaf weer veel te kijken omdat er veel mensen en paarden lang kwamen. Helaas gaf dat wat foutjes maar ik stond tot de laatste 3 nog steeds op de 2e plaats!!

Helaas reden de 2 en 1 na laatste mij er net af en werd ik met een half punt verschil op nr 3 4e!! Don Chello was heel ontspannen tijdens het losrijden en in de grote baan vond ie het klikken van de fototoestellen wel spannend. Alles ging heel goed totdat hij in de contra galop erg schrok van een meisje die hard langs de baan liep. Hij stopte en wilde zich omdraaien. De juryleden hadden er al een 7 staan maar helaas werd dat geschrapt en stond er een 4!! Dat koste veel pnt omdat er 3 juryleden waren. Zelfs zoveel dat ik anders in de finale zou zitten!! Nu werd ik 11e en heb vele topcombinaties achter me gelaten en daar ben ik best trots op!!

Om 22 uur moest Woody nog zijn ereronde rijden..iets wat anders gaat dan normaal....alleen de eerst 3 combinaties werden gehuldigd en de andere 3 mochten 1x de baan rond en er weer uit...geen hand..geen prijs niks....raar maar waar. Er was wel een prijs (enveloppe met zakgeld ;)) maar die moest je afhalen op het secretariaat.

Al met al toch een heel geslaagd resultaat en om 2 uur s morgens stonden de paarden weer lekker op stal!!

Rest mij nog iedereen te bedanken die met me mee heeft geleefd en voor me geduimd heeft. Ook alle smsen en mailtjes heb ik met veel plezier gelezen!! Ook de familie Hilgenga wil ik bedanken dat ze helemaal naar Wanroij zijn gereden om me aan te moedigen, super!! En natuurlijk Ineke, bedankt!!

Ook van de huldiging heb ik met volle teugen genoten en nooit verwacht dat er zoveel opkomst zou zijn en met zo ontzettend veel leuke en lieve kado's!! BEDANKT!!!! (Ook Steven Stegen voor de leuke stukjes op www.stegen.net)

Het leven gaat verder en nu zijn we weer volop in training voor de finale voor de DCSO kür op muziek op zaterdag 20 maart . Ook staat me daar nog een clinic te wachten van Adelinde Cornelissen. Hoop dat beide paarden weer hun beste beentje weer voor zullen zetten!!

terug naar het overzicht