kampioenschappen vrij bewegen en vrij springen 2010Open Noord-Nederlandse Kampioenschappen vrij bewegen en vrij springen 2010

Stichting Manege De Driesporen te Onstwedde organiseert voor de zesde maal, i.s.m. KWPN afdeling Oostermoer, het Open Noord-Nederlandse Kampioenschappen vrij bewegen en vrij springen. Een competitie waarin 3-, 4-jarige en oudere sportpaarden na twee selectiewedstrijden strijden om de kampioenstitel in de grote finale.

In de selectiewedstrijd zullen de paarden, waaronder een aantal zeer interessante fokprodukten uit zeer bekende sportstammen, hun prestaties tonen. Op 13 maart 2010 zal de eerste selectiewedstrijd worden gehouden in Manege De Rietweg te Bronneger en op 20 maart 2010 is de tweede selectiewedstrijd in Manege De Driesporen te Onstwedde. Aanvang selectiewedstrijden 14.00 uur. Tijdens alle wedstrijden zullen de paarden per leeftijdsgroep en per onderdeel (vrij bewegen en/of vrij springen) één voor één worden voorgesteld in de kooi. De afstamming van het paard zal worden toegelicht en (indien bekend) zal informatie worden gegeven over de stam. Na hun verrichting in de kooi zullen de paarden worden beoordeeld en worden voorzien van commentaar door een deskundige jury;  de heer Hennie Boersma en de heer Mense Toering. Per leeftijdsgroep zullen de beste vrij bewegende en/ of vrij springende paarden worden uitgenodigd voor de finale op zaterdag 27 maart 2010, wederom in Manege De Driesporen te Onstwedde. Tijdens de finale zullen de heren Sietse van Dellen en Johan Hamminga de taak van jury op zich nemen en hun deskundig oog op de deelnemende paarden laten vallen om de kampioenen te kunnen aanwijzen. Aanvang van de finale 18.00 uur.

Kijk bij de rubriek wedstrijden voor de opgaveformulier.

 

terug naar het overzicht