Rommelmarkt ongekend succes 2018De weersomstandigheden waren uitstekend en dat had weer een positief effect op de bezoekersaantallen die ook dit jaar weer in grote getale van heinde en ver naar de rommelmarkt van manege De Driesporen in Onstwedde kwamen. Het parkeerterrein bij de manege stond weer vol met voertuigen en dat vertaalde zich ook naar een enorm bezoekersaantal.

Volgens ingewijden is het elk jaar weer drukker dan voorheen. De handel verliep ook dit jaar zeer voortvarend. Toen even over twaalf de laatste kopers waren verdwenen en de grote groep vrijwilligers die zowel op de vrijdag, bij het inruimen en verzamelen van de spullen en zaterdag bij het verkopen, ook nog eens de handen uit de mouwen staken om de hallen weer te ontdoen van de overgebleven spullen konden we weer een nieuw record bijschrijven:  een opbrengst die ook dit jaar weer hoger was dan voorheen. De netto opbrengst komt volledig ten goede aan de manegevereniging en de rijvereniging die daardoor hun activiteiten financieel deels kunnen afdekken en het lesgeld van hun leden binnen de perken houden.

Om half twee zaterdagmiddag, anderhalf uur na de sluiting van de markt, waren alle drie de hallen weer "rommel" vrij, de ondergrond weer losgemaakt en geëgaliseerd en liepen de eerste viervoeters al weer hun rondjes.

De vele vrijwilligers zaten toen onder het genot van een heerlijke kop snert, beschikbaar gesteld door Slagerij Hemmen, gezellig na te praten over de belevenissen van de afgelopen uren en je hoorde alleen maar positieve geluiden. Ook voor de vrijwilligers is het altijd weer een evenement waar reikhalzend naar wordt uitgekeken.

Alle vrijwilligers, maar ook de bedrijven en instanties, zoals aannemersbedrijf Wubs, Loonbedrijf Bruggers, Slagerij Hemmen en de gemeente Stadskanaal,  die ons weer hebben geholpen en ondersteund: hartelijk dank!

En uiteraard niet te vergeten de gulle gevers die alle spullen beschikbaar hebben gesteld aan de manege, zonder hun medewerking is er simpelweg geen rommelmarkt denkbaar!!

terug naar het overzicht