Een paard of een taart..... 2017Algehele verwarring zaterdagmiddag in Manege De Driesporen.

Cynthia Aartsma had manege De Driesporen genomineerd bij het CDA Stadskanaal die onder vele inzenders een heerlijke taart zouden verloten. Cynthia was dan ook helemaal in de wolken toen ze zaterdag morgen het telefoontje kreeg waarin werd aangekondigd dat de manege als winnaar uit de bus was gerold. Om twaalf uur zou de uitreiking plaats gaan vinden. Bestuurders en vrijwilligers en andere belangstellende werden opgetrommeld om de uitreiking luister bij te zetten.

Bij één van de  vrijwilligers (we zullen geen namen noemen) kwam de boodschap echter niet goed over. Hij verstond paard in plaats van taart. Hij stelde Cynthia nog de vraag: is het een grote of een kleine. Een grote was het antwoord want ik heb al een foto gezien. Eén en al blijdschap bij de vrijwilliger die in al zijn enthousiasme gelijk de voorzitter van Stichting Manege De Driesporen belde om het heugelijke feit te vertellen: we hebben een paard gewonnen. Een paard of een pony was nog de vraag. Nee het is een paard, want Cynthia zei het is een grote. Hebben we daar nog wel een stal voor vrij was de volgende vraag. Dat moeten we dan maar regelen was het antwoord, ik ga wel iets eerder naar de manege om een stal vrij te maken. Zo gezegd zo gedaan.

Om twaalf uur stond een ieder hals reikend uit te kijken naar de delegatie van het CDA echter met verschillende verwachtingen. Toen de in het “CDA groen” gestoken politici uit de auto stapten met een grote doos van de plaatselijke bakker werd het misverstand al gauw duidelijk. Onder grote hilariteit en onder het genot van een kop koffie en een stuk van de heerlijke taart was het misverstand lange tijd onderwerp van gesprek in de gezellige kantine van manege De Driesporen.

terug naar het overzicht