Groninger kampioenschappen 201616 juli 2016: finales dressuur en springen van de KNHS Groninger Outdoor kampioenschappen.
 Na een spannende selectieprocedure in de L1 cat D/E mochten uit een gezelschap van 16 ruiters uiteindelijk de vier beste combinaties naar het Groninger kampioenschap. In deze categorie plaatste  Eva de Vries zich met haar pony Ganzepol’s Ardanwen bij die laatste vier.  Met twee hele mooie proeven en gemiddeld 65,460% werden in Groningen gerenommeerde tegenstanders verslagen en kwam er een geweldig resultaat uit de bus: KAMPIOEN VAN GRONINGEN.

Diezelfde dag mocht Evelyn Speelman ook starten met haar ponies. Met Briolen Clint in de L1/A en met Kortehoeve’s Laurens in de L1/C was ze rechtstreeks voor de finales geplaatst. Met Magic heeft ze een enerverende selectiestrijd in de M1/D gevoerd.  Mooie resultaten,  want met  Clint won ze de L1/A(57,5 %) en met Laurens won ze de L1/C(65,375%) en werd met beide ponies KAMPIOEN VAN GRONINGEN. Magic vond het allemaal wat te spannend maar werd toch eervol vierde.

In de finale M1/ C startten Patrick Trijbels met zijn pony Samoerai en Emma Vos met haar ponies Toscana en Mighelshoeve’s Emma. Emma werd in deze categorie uiteindelijk derde en vierde maar na een spannende strijd werd Patrick  KAMPIOEN VAN GRONINGEN!

Een dag later is het pony viertal gestart op de Groninger Kampioenschappen. In het viertal rijden Nienke Luring, Marilene Tichelaar, Evelyn Speelman, Eva de Vries, Femke Verkleij en Nadine Swarts. Iedereen deed super goed zijn best en onder leiding van commandante Grieteke Oldenburger  zijn ze met ruim 62,8%  KAMPIOEN VAN GRONINGEN geworden.
Bij het springen L1/C stond, na een sterk optreden en een foutloze rit, Dorien Bont met haar pony Sydney in de finaleronde. Nadat de rookwolken waren opgetrokken stond zij als eerste geklasseerd op de borden en dus werd ook zij KAMPIOEN VAN GRONINGEN.

In de categorie L/DE werd Emile Drenth met zijn ponies Oskar van de Beekerheide en Orchid’s Fireball twee en vier. Nina Smid met Nicky sprong er in de eerste omgang een balkje af en werd daardoor zesde. In de Z/DE werd Emile met zijn pony Special Agent tweede.
Door deze resultaten hebben Eva, Evelyn, Dorien en Patrick zich individueel geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap in hun klasse. Natuurlijk gaat ook het pony-viertal naar het Nederlands Kampioenschap. Ze zullen met zijn allen op 27 augustus aanstaande de provincie Groningen vertegenwoordigen in Ermelo op het KNHS centrum. Een geweldig resultaat voor deze combinaties én voor onze vereniging.  

Hun trainster Jarmilla Peterson is apetrots op haar pupillen Eva, Evelyn en Dorien.
NB: Ik weet niet wie zich, naast de bovenstaande ruiters, nog meer geplaatst had voor het Groninger Kampioenschap, maar dat is duidelijk al een prestatie op zich is mij duidelijk geworden die dag. Iedereen gefeliciteerd !

terug naar het overzicht