Veel aanmeldingen Ride & Run 2016Bijna zestig aanmeldingen voor eerste editie Ride & Run in Onstwedde

Het gaat goed met de inschrijving voor de eerste editie van de Ride & Run in Onstwedde, die zaterdag 3 september wordt gehouden.

Dat meldt Dorien Smith. Zij is woordvoerder van het organisatiecomité. “Op dit moment hebben zich al bijna zestig teams aangemeld voor het evenement dat uniek is in de drie noordelijke provincies. We hadden gehoopt op 50 teams, maar die grens hebben we inmiddels al overschreden. En het is nog steeds mogelijk om in te schrijven.”

Een ruiter en een hardloper leggen gezamenlijk een vooraf uitgezette onverharde route van 5 of 10 kilometer af in het prachtige natuurgebied Westerwolde. Start en finish zijn bij manege De Driesporen in Onstwedde. Bij de voorinschrijving moet ook de verwachte eindtijd worden gemeld. De snelste combinaties gaan het eerst van start, zodat teams elkaar zo weinig mogelijk hoeven in te halen. Veel ruimte is er namelijk niet. Elke twee minuten klinkt een startschot. Deelnemers weten van te voren wanneer ze vertrekken. En heel belangrijk: het is de bedoeling dat paard en ruiter en de hardloper samen onder het finishdoek door lopen.

De kosten bedragen 17,50 euro per team. U wilt meer informatie? U wilt zich aanmelden als team voor Ride & Run? Kijk dan even op de website.

Bron: Kanaalstreek

terug naar het overzicht