Rana Dalenoord wint Z/ZZ 2015Afgelopen zaterdag springwedstrijd paarden in manege De Driesporen in Onstwedde. Deze wedstrijd was voor de klasse M/Z/ZZ één van de voorselectiewedstrijden voor Indoor Drachten, die in januari wordt gehouden. Mede hierom waren deze klassen aardig goed bezet.

Rana Dalenoord (Nieuwe Pekela) wist de gecombineerde klasse Z/ZZ te winnen waarbij ze met Walligra in zowel de klasse Z alsook in de klasse ZZ uit kwam. In de Z was zij de enige die in de barrage foutloos wist te blijven en was een concurrent van zichzelf, omdat ze het basisparcours ZZ ook foutloos sprong, maar in de herhaling liep ze daarin toch tegen 4 strafpunten op, maar was toch dit resultaat toch voldoende voor de derde plaats. Als tweede er tussen in stond Saskia Deknatel met Wembley uit Vries, die wel de snelste tijd had maar kreeg één springfout. Zij wist echter wel de klasse M te winnen maar nu met Eyecatcher en nog geen seconde sneller, dan de als tweede geplaatste Christa Delger met Blauwendraad’s Buga uit Winschoten. Minka Haverkamp (Hoogezand) met Certina zat hier weer ruim anderhalve seconde achter. De toegestane tijd stond vrij scherp waardoor een aantal deelnemers helaas tijdstrafpunten kregen. In het M/Z progressief wist niemand foutloos te blijven en waren de 32 punten en de snelste en dus winnende tijd voldoende voor Willem Wierts (Nieuwe Pekela) met Equiléus, om als eerste te eindigen.
 
De morgen werd begonnen met beginnerklasse BB, waarbij het eerste rondje werd gewonnen door Renate Beuving uit Odoorn met Quasi date, maar werd de tweede prijs opgeëist door de pas moeder geworden Maaike Oldenkamp met Erunella van de eigen vereniging De Driesporen. De tweede ronde werd gewonnen door Susanne Vegter met Ganoa van NIOP. Anja Fennema met First Light ook Driesporen werd 4e en maar net buiten de prijzen.

De klasse B klassiek op stijl werd gewonnen door Marsha Schütte (Boekweitruiters, Dalerveen) met Erania. Elise Hageman-Dierkes van de Driesporen kreeg de 5e prijs met Cupido M. Derk Smid ook van eigen vereniging liep 2 springfouten op. Het progressief op tijd B werd gewonnen door Anthea Vis met Waihilleke (Goorechtruiters, Hoogezand). Elise wist hier de 4e prijs te pakken, terwijl Derk nu wel foutloos wist te blijven met zijn Timo, maar was net niet snel genoeg voor een prijs.

Klasse L klassiek was voor Robbin Robijn met Gorlitz  (Alterbergruiters, Zweeloo), die met een tijd van 40,79sec maar liefst ruim 5 seconden sneller was, dan de nummer twee Sven Roze met Fuvuzela uit Nieuwleusen. Er waren 9 foutloze ritten in het basisparcours en moest er hard worden gereden in de barrage om in aanmerking te komen voor een prijs. Slechts 4 van de 9 wisten dit op de herhaling weer te doen. Christa Delger nu met Mij Red River was hierbij wel de snelste in een tijd van 37,92sec, maar liep één springfout op en moest genoegen nemen met de 5e prijs. Het progressieve parcours werd ook gewonnen door Robbin Robijn voor Nora de Olde met Gulf’s Dubai (PSV Laarwoud, Zuidlaren)

De wedstrijden hadden een vlot verloop en werden de fraaie en afwisselende door André Schut ontworpen parcoursen steeds weer snel omgebouwd door hem en parcourshulpen.

Deze wedstrijd was de laatst georganiseerde voor wedstrijdsecretaresse en bestuurslid Immi van der Tuuk, die alles altijd steeds goed voor elkaar heeft. Tevens stopt ook Harry Lukens als springcommissielid. Beiden werden bedankt voor hun inzet en werden even in het zonnetje gezet en kregen ze een leuk presentje overhandigd. Maaike Oldenkamp en Miranda van Dijk zullen de opvolgers zijn.
De organisatie bedankt deelnemers, officials, sponsoren en vele vrijwilligers voor een geslaagde wedstrijd.

terug naar het overzicht