Wat zijn wij zonder vrijwilligers? 2015Onze manege/vereniging bestaat dankzij vrijwilligers. Of dat nu een bestuurslid is, iemand die achter de bar staat in de kantine, de voermeester, de ringmeester bij een wedstrijd, noem maar op.

Alle vrijwilligers doen dit, zonder tegenprestatie te verwachten, in hun eigen tijd en vaak ook nog met eigen middelen om een ander (de vereniging in dit geval, maar eigenlijk nog meer alle sporters die gebruik maken van onze accommodatie) te helpen. Ze doen dit naar beste kunnen en naar eer en geweten. Ja, ze maken wel eens een fout, ja, ze reageren wel eens later op een mail dan zou moeten. Maar ja, ze zijn immers ook maar mens.

Helaas weet men als het fout gaat heel snel de vinger op de zere plek te leggen, maar alle keren dat de dingen goed gaan en vlekkeloos verlopen worden als vanzelfsprekend gezien. Een bedankje voor alle moeite komt niet op in de mensen, terwijl mopperen als vanzelf gaat.

De mensen die het hardst en snelst klagen, hebben zelf in de meeste gevallen nog nooit vrijwilligerswerk gedaan, laat staan eens een wedstrijd georganiseerd. Veel deelnemers realiseren zich niet hoeveel werk erin zit, qua voorbereiding, maar ook op de dag zelf en dan nog na afloop. Altijd wordt geprobeerd om er een mooie dag van te maken, die vlotjes verloopt, met op tijd de uitslagen en de prijsuitreikingen.

Maar 1 ding wat we niet mogen vergeten; vrijwel alle vrijwilligers die zich zo met hart en ziel inzetten voor een vereniging (dus voor u) doen dit in hun vrije tijd, naast werk, huishouden en/of studie. De volgende keer dat je je ergert aan een reactie die een dagje langer duurt dan je gehoopt had, een uitslag die later komt dan beloofd, denk dan eens terug aan dit verhaal....

Mocht je je geroepen voelen ook iets te betekenen voor onze vereniging neem dan eens contact op met het bestuur. Ze zullen blij zijn met je aanbod en graag met jou samen kijken wat het beste past.

Zonder vrijwilligers kunnen wedstrijden en in ons geval onze manege/vereniging niet bestaan! terug naar het overzicht