Renate Beuving wint in nat Onstwedde 2015Renate Beuving wint met Daloma klasse Z-springen in nat Onstwedde
Het was afgelopen zaterdag af en toe flink nat en koud bij de springwedstrijden op het evenemententerrein bij Manege “De Driesporen”.  Het is eind mei en is het een tijdlang  wit van flinke hagelstenen met enkele donderslagen, waardoor de wedstrijd  af en toe even stil ligt. Al met al geen ideale omstandigheden om een buitensportevenement te houden, maar het weer heeft de organisatie niet in de hand.
Door een lange relatief droge koude periode was de grasbodem ook nog eens behoorlijk hard en die van boven nat geworden, ook nog eens wat glad werd, waardoor sommige combinaties onzeker werden en zich zelfs terug trokken om verder mee te doen. Op het veld stonden 2 leuke parcoursen, door André Schut opgesteld.

De hoogste klasse Z/ZZ klassiek werd dus gewonnen door Renate Beuving met Daloma uitkomend voor RV Exloo. Zij was de enige die ook in de barrage foutloos wist te bljven. Ook met haar tweede paard Charming Blue was ze foutloos, maar besloot Renate die te sparen voor de barrage. Amanda Slagter (Veendam) werd met Vienna 2e in een snellere tijd, maar had ze helaas één afgeworpen hindernis. Tessa Nienhuis (ZEO) werd 3e met Catootje.
De driesprong  was voor een aantal deelnemers toch lastig te nemen. Deze stond: Oxer en op één galopsprong een stijl en dan op 2 galopsprongen naar nog een stijl, waarbij het meerdere keren voorkwam dat men te ver over het tweede opstakel kwam, waardoor men veel te dicht op de derde kwam, terwijl de afstanden toch wel klopten, aldus de parcoursbouwer. De driesprong was ook in het barrageparcours opgenomen, wat dan dus nog lastiger is met een hoger tempo.
Een ander fenomeen in Onstwedde is de mooie maar voor sommige lastige boogmuur (muur met opening er onder), waar de paarden tegen aan kijken.
De wedstrijd in Onstwedde werd ook gebruikt door meerdere wat professionele ruiters om veel jonge paarden mee te nemen of ze starten die HC (Horse Concours), wat zoiets betekent dat ze niet mee doen voor de prijzen maar dat ze dit dan gebruiken als trainingsrondje.

Z progressief (op punten) werd gewonnen door José Woldring (ZEO) met Brooklyn, die maar liefst 12 sec. sneller was dan de nummer 2: Claudia van Dijk (Nienoord) met Wednesday. Jordy Manning (Driesporen) zag op hoge niveau niet de afstand voor naar de driesprong en verliet de ring.
M Klassiek was voor Elmar van Hoorn (Sappemeer) met Diesel 10 P.S. en als tweede werd Anne de Regt (ZEO) met Erieno. Zij waren de enige twee die 2x foutloos bleven.
M Progressief: 1e  Amanda Slagter  met Anouk S.h. en 2e Lynn Bulthuis (ZEO) met Dollards Doolittle.
L Klassiek: 1e  Christa Delger (Neta) met Blauwendraad’s  Bugatti  en 2e Amanda Slagter met Casino
L Progressief: 1e Henk Slik (ZEO) Evita en als 2e zijn zoon Arnoud Slik met Birgine, ruim 5 seconden langzamer.
B Klassiek: 1e Hilde Timmermans (Hondsrug) met Hunzehoeve Flugel, 2e  Aurieke Schuringa (NIOP) met Ferm.
B Progressief: 1e Manon Reiffers (ZEO) met Vifonie, 2e Wouter van Rooijen (SEO) met Boa  en wist Aurieke hier nog 3e te worden. Derk Smid van de ‘PSV De Driesporen’ werd 5e.
BB Klassiek: 1e Renate Beuving  met Garant; 2e een knappe prestatie van Anja Fennema (Driesporen) met First Light.
BB Progressief: 1e Harry Lukens (Driesporen) met Dior; 2e Nethan Gunderson (FEO) met jong paard, naam ??

Pony’s
Amber Dijhuizen met Cumano B wint ZZ, Emile Drenth 2x met Special Agent klasse L.
Tegen 2 uur waren de paarden klaar en gingen we verder met de pony’s en werd het weer ook een stuk aangenamer. De pony’s hadden ook beduidend minder last van de terreinomstandigheden en gingen soms zeer snel en kort rond.
Amber Dijhuizen (Veendam) met Cumano B wint ZZ terwijl ze haar eerste rondje Z reed met 4 strafpunten.
M klassiek en progressief (cat.M/D) : beide gewonnen door Justin Weinans met D.d.m.orchid’s Fiona.
M/C klassiek: 1e Marten Luiten (Neta) met Comanche voor Emile Drenth (Driesporen) met Orchid’s Jolina die net buiten de prijzen viel.
L/E klassiek en progressief: Sylvie Prins (Woudruiters) met Zarosa W, 2 eerste plaatsen.
L/D klassiek en progressief: beide door Emile Drenth met Special Agent
L/C klassiek en progressief: knappe prestatie voor de thuisclub rijdende Chiara Bracke met Chaweriem’s Jigger. Beide de eerste plaats.
L /A, B klassiek en progressief: 2x op één,  Justin Weinans met D.d.m. Floor
B/D klassiek en progressief: 2x op één,  Piet Mellema (Oldambt) met Hoppenhof’s Pedro.
B/C Klassiek: 1e Jolieke Huisman (Oldambt) met Jane en 2e prijs Nina Smid met Magic Turbo van ‘Driesporen’. Als 4e geëindigd: Dorien Bont Sydney (Driesporen)
B/C progressief: 1e Manon Brinkman (Goorecht) met Oosteind Nonnie; 2e Linda Meedendorp met Astrid (Driesporen)
B/A klassiek en progressief: 2x op één, Lisanne Dam (ZEO)
BB (beginners klasse) klassiek,  cat.D: Chiara Bracke met Sandu.
Progressief, cat.D: 1e Evelyn Speelman met Popping’s Sharon van ‘Driesporen’;  cat.C: Justin Weinans met Annelien.

Volledige uitslagen op startlijsten.nl en voor foto’s: driesporen.nl en/of onstwedde.info

Ondanks het weer kijkt de organisatie terug op een geslaagde wedstrijd en bedankt bij dezen: De ponsors, officials, deelnemers en vele vrijwilligers. Zonder deze vele vrijwilligers geen wedstrijd!
terug naar het overzicht