Nieuw aangelegde ruiter- en menpaden 2015In het onlangs feestelijk geopend project Ter Wupping - Wessinghuizen zijn nieuw aangelegde ruiter- en menpaden aangebracht. Met dank voor het vele voorwerk en besprekingen tussen de heer Bert Migchels en Staatsbosbeheer.
 
Zeer binnenkort liggen er in de manege route kaarten van de nieuw aangelegde ruiter- en menpaden van het nieuw aangelegde gebied. De pijl richting van de route is vanaf de manege richting Molenpaal, de ruiter paaltjes staan altijd rechts van het pad/weg. Deze aanwijs paaltjes moeten we zelf nog plaatsen, maar worden beschikbaar gesteld door staatsbos beheer.

De officiële route is op de route kaartjes aangegeven in het rood en is 10 km lang. Er is ook een verlengde en een verkorte route, maar dit is een route die gaat over de bestaande openbare wegen, en word op de kaart aangegeven met een rode stippellijn. Deze verlengde/verkorte route staat dus wel op de kaartjes, maar word niet aangeduid met aanwijs paaltjes.

Verder moeten er i.v.m. de veiligheid en in samen spraak met staats bosbeheer nog een paar punten in de route worden verbeterd en opgeknapt. O.a. de doorwaadbare plaatsen, hier moet aanleuning komen onder in de bodems. Als een paard onder in de slootbodem naast de betonnen plaat stapt, zit hij tot zijn buik in de modder, met alle gevolgen van dien.

Verder is het opletten plus minus 70 meter vlak voor de tweede doorwaadbare plaats, ter hoogte van de dorpjes Oud Veele en Wessinghuizen, hier zit nog weinig draagkracht in de toplaag van het pad, i.v.m. een veenachtige ondergrond.

Belangrijk advies voor onze ruiters/amazones en menners, gebruik de doorwaadbare plaats ter hoogte van de molenpaal niet eerder, totdat deze aanleuning is aangebracht. Je kunt deze doorwaadbare plaats ook passeren via de brug die er naast ligt. Maak de laatste plus minus 70 meter, voor de tweede doorwaadbare plaats, voorlopig gebruik van het geasfalteerde fietspad, naast het ruiterpad.
Deze tweede doorwaadbare plaats moet je echter wel passeren, omdat er geen dam, maar een ronde boogbrug naast ligt, die niet geschikt is voor ruiters of menners. Hier liggen echter keitjes in het water, naast de bodemplaat en zodoende minder onveilig, ook staat het water hier minder hoog.

Veel plezier tijdens de buiten ritten, en wees voorzichtig.

Egbert Huiting
Voorzitter Stichting Manege De Driesporen
Onstwedde

Foto's

Route PDF

terug naar het overzicht