Verslag springwedstrijd 21 mrt 2015



Winst voor Rana Dalenoord (NIOP) klasse ZZ en Elise Dierkes (Driesporen) klasse B in Onstwedde.

Zaterdag 21 maart springwedstrijden in manege De Driesporen te Onstwedde. Deze keer een gecombineerde wedstrijd pony’s en paarden. Dit betekent veel kleine groepen per klasse en vaak ombouwen. De wedstrijden hadden ondanks dat, een vlot verloop. Parcoursbouwer André Schut wist door steeds andere lijnen toch afwisselde wedstrijden van te maken en het ombouwen met grote groep vrijwilligers snel voor elkaar te krijgen.  Er werden klassieke en progressieve parcoursen verreden.
Bij de paarden klasse ZZ (1.35m) klassiek nam Rana Dalenoord met Waligra  de eerste prijs mee naar huis. Zij was de enige foutloze in de gecombineerde Z/ZZ-klasse en hoefde dus geen barrage te rijden, voor Claudia van Dijk met Wednesday (Nienoord-Leek) met één balk, die wel het Z/ZZ progressief won, voor Rana die hier 2e werd.

Van de Driesporen viel Jordy Manning met Quinty net buiten de prijzen (klasse Z: 2x 3e ) evenals Elise Dierkes met Wild Love M (M/Z: 2x 4e ). Wel Wist Elise de klasse B klassiek te winnen door foutloos netjes rond te rijden met de hoogste stijlpunten met haar Cupido M en 4e (progressief). Senior Derk Smid, Timo (BB 9e en B 15e), maar wel tevreden over zijn optreden. Miranda van Dijk met Ganoa klasse BB (4e en 7e)

M klassiek: Arjen Slik met Broker (ZEO- ’t Zand) voor Rana Dalenoord nu met Elloma die met springfout ook nog eens ruim 5 sec langzamer was.
M Progressief: Irma Ambergen met Badboy (NIOP) die net 0.4 sec sneller was dan Arjen Slik en hier dus 2e werd.
Klasse L klassiek: Lars Slachter, Vienna (Veendam). Hij reed in de barrage de lijn van 5 naar 12 bijna onmogelijk kort wat een tijdwinst opleverde van 2 sec voor de als 2 geplaatste Rianne Jolman met Epos Van ’t Asdonk. Zij wist wel het progressief te winnen voor Romy Baptist met Bonsal.

Pony’s
De ponywedstrijd viel samen met de landelijke kampioenschappen van de KNHS die vrijdag en zaterdag werden verreden. Afwezig hierdoor was o.a. Emile Drenth van de eigen vereniging, die daar heel knap de 5e prijs wist te pakken met Orchid’s Jolina in de klasse L cat.C. Emile: Gefeliciteerd!

Prijswinaars in  Onstwedde:
Klasse M/Z klassiek: Justin Weinans met D.d.m.Orchids Fiona (Exloo)
M/Z progressief: Lars Slagter, Zalaika (Veendam)
L klassiek en progressief cat.C: Justin Weinans met D.d.m.Floor (Exloo) Cat.D/E: Marit de Lange met Marije (Veendam)
B Klassiek en progressief  cat.B: Mascha Weinans met D.d.m. Beauty (Dalerveen).
B Klassiek cat.C/D/E: Lisa van der Molen met Gentleman (Glimmen)
B  Progressief cat.C/D: Iris Zwart met Kyra (Nieuwe Pekela)

Marijke Schipper (klasse B)  en Linda Meedendorp (klasse L) van de eigen vereniging De Driesporen vielen beiden buiten de prijzen. Beide pony’s vonden de gegolfde planken met  vissen er op, maar niks.

De organisatie bedankt sponsoren, officials en vrijwilligers voor de geslaagde dag. terug naar het overzicht