Toch nog goede rommelmarkt 2015Eventjes leek het erop dat de rommelmarkt van manege De Driesporen zaterdag niet zo succesvol zou zijn als de vorige edities.  De sneeuw leek roet in het eten te gooien.

Om half tien, bij de start van de rommelmarkt waren er veel minder bezoekers dan gewoonlijk. Ondanks de sneeuw en de slechte wegen kwam de bezoekersstroom later gelukkig goed op gang waardoor het uiteindelijk toch wel weer ouderwets gezellig druk werd. Dit ook mede dankzij presentator Derk Bosscher van RTVNoord die tijdens zijn rechtstreekse uitzending luisteraars heeft opgeroepen vooral toch nog wel even te komen.

Uiteindelijk was de opbrengst iets lager dan vorige jaren maar onder deze omstandigheden was de organisatie dik tevreden. De opbrengst wordt verdeeld onder de manegevereniging, de paardensportvereniging en de stichting die de manege beheert.  

Het succes van de traditionele rommelmarkt is te danken aan alle gevers en geefsters van spullen maar voor een groot deel ook aan de vele vrijwilligers met ieder een eigen taak. Zo is er een groep die op pad gaat om deur aan deur spullen in te zamelen, een groep die de spullen sorteert en etaleert, vrijwilligers voor de catering en mensen die verkopen en de boel weer opruimen. Anderhalf uur na de rommelmarkt kon er al weer worden paard gereden. terug naar het overzicht