Derk Smid verscheen weer aan de start 2014Zaterdag 22 maart: Springwedstrijden paarden in Manege De Driesporen te Onstwedde.

De hoogste klasse Z/ZZ (gecombineerd) klassiek met barrage werd gewonnen door Xanne Sluyter met Amalia (Roswinkel) in een tijd van 44.47sec. Zij reed een keurig rondje en was in de barrage ruim 10 seconden sneller dan de nummer 2: Claudia van Dijk met  Wednesday.
Weite Oldenziel (Gieten) die uitkomt in het ZZ (tot 1.35m) kwam nog dichtbij met een tijd van 47.22sec, maar Ofichem’s Amirda raakte de achterste balk van de oxer van de laatste hindernis net iets te hard aan: 4 strafpunten en dus 3e. In het 2e parcours, het progressief, wist hij wel op zijn naam te zetten. Hij moest als laatste starter er alleen voor zorgen foutloos te blijven. Dit lukte zeer goed, want nu raakte Amirda het hout niet aan. Xanne had al eerder het M-klassiek weten te winnen, maar nu met Cassino Royaal in een zeer snelle tijd van 41.03, waarmee ze Stephan Hut uit Nieuwe Pekela  met Dante ruim 7 seconden voor bleef. Elise Dierkens uitkomend voor de thuisvereniging de Driesporen wist knap de 3e prijs op te eisen met Wild Love M.

M-progressief was voor Rana Dalenoord (Nieuwe Pekela). Zij reed tegen zich zelf, want zij werd met Darlien 1e en met Waligra 2e met slechts 0.11sec tijdsverschil. De rest wist niet alle 36 punten te pakken.

De afwisselende parcoursen waren knap neer gezet door parcoursbouwer André Schut, waarbij het mogelijk was, als het op de tijd aan kwam, verschillende lijntjes te rijden.
In de morgen werd begonnen met de onervaren BB-paarden. Deze rubriek is meer een oefenparcours, waarbij niet echt prijzen worden gewonnen. Als eerste mocht zich opstellen Eline Lukens met Dior van de Driesporen, die na ruim een jaar niet gereden te hebben, nu toch weer is begonnen. Tweede werd Gezina Ten Have met Dropshot Van 25 en als 3e: Derk Smid met Timo van de Driesporen, die na jaren van afwezigheid nu ook voor het eerst weer ging starten.

De B klasse, gereden op stijl en niet op tijd dus, werd gewonnen door Melissa Noordveld met Egazza met een stijlwaardering van maar liefst 90.5 punten. Zij bleef Piet Zigterman-Rustenburg voor, die tweede werd met 88.5pnt, die met zijn snelle Dorette ZR ook in het 2e progressieve parcours direct op tijd de 2e prijs opeiste. Hier werd Natascha Vos met Twister eerste in een tijd van 48.63sec.

L-klasse: De Lichte klasse waarbij de hindernissen op een hoogte komen te staan van max. 1.10m werd gewonnen door Harm Prins met Cascaya (Delfzijl) in een barragetijd van 45.25sec., waarbij hij ook nog eens 2e werd met Lena’s Lady. De helft van de starters wist het eerste rondje foutloos te blijven, maar in de barrage waren alleen de 8 prijswinnaars in de barrage nogmaals foutloos. Marissa Niedorff (Goorecht) met Lucky Diva wist het progressief te winnen in een tijd van 44.38sec en was daarmee bijna 3 seconden sneller dan Simone Lugies met Adelheid, die 2e werd.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag met goede en leuke paardensport en bedankt alle officials, sponsoren, deelnemers en vrijwilligers en hoopt allen weer te ontmoeten op hun  outdoor springwedstrijden die gehouden gaan worden in Onstwedde op zaterdag 24 mei.

terug naar het overzicht