Paardensport ook voor mensen met een beperking 

Manegevereniging De Driesporenruiters biedt ook mensen met een beperking de mogelijkheid om paardensport te beoefenen. De manegevereniging biedt deze mogelijkheid al sinds 1987 met veel succes. Heel veel mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking beleefden en beleven al meer dan twintig jaar veel plezier aan paardensport bij De Driesporen.

 

De lessen

Lessen voor mensen met een beperking vinden spelenderwijs plaats. De Driesporen verzorgt deze lessen in oneven weken op woensdagavond van 19.00 tot 19.30 uur en van 19.45 tot 20.15 uur. Tijdens de lessen loopt er zo nodig bij alle paarden en pony's een vrijwilliger als begeleider mee. Twee keer per jaar zijn er wedstrijden voor mensen met een beperking.

 

Uitrusting

Mensen met een beperking die lessen volgen bij de manegevereniging hoeven, net als overige leden van de manegevereniging, niet over een uitgebreide uitrusting te beschikken. Zelfs speciale rijkleding is niet nodig. Wel is een veiligheidscap verplicht, voor mensen die proeflessen volgen, heeft de vereniging veiligheidscaps beschikbaar. De lessen worden gegeven op paarden en pony's die gestald staan op de manege.

 

Voorwaarden

Mensen met een beperking die bij de manegevereniging De Driesporenruiters willen paardrijden, hoeven maar aan twee voorwaarden te voldoen: ze moeten ouder zijn dan 7 jaar en mogen niet zwaarder wegen dan honderd kilo. Op proef meedoen kan ook, aspirantleden kunnen eenmalig een gratis proefles volgen. Wie binnen twee maanden besluit om er toch maar weer mee te stoppen, betaalt geen lidmaatschapsgeld.