Heeft u geen pony of paard, dan bent u welkom bij de manegevereniging!

 

Manegevereniging De Driesporenruiters

Manegevereniging De Driesporenruiters biedt iedereen de mogelijkheid om recreatief paard te rijden. Ervaren of beginner, jong of oud, niemand is te oud om paardrijden te leren. Ook voor mensen met een beperking zijn er mogelijkheden. Bij manegevereniging De Driesporenruiters kan iedereen vanaf zes jaar terecht, mits niet zwaarder dan honderd kilo. De manegevereniging heeft ongeveer 120 leden.

 

Eigen paard of pony niet nodig

Leden van de manegevereniging hoeven niet veel mee te brengen om de prachtige paardensport te kunnen beoefenen. Zo kunnen de leden rijden op manegepaarden en -pony's. Rijden op eigen pony of paard kan uiteraard ook.

 

Lessen

Leden van de manegevereniging krijgen eens per week één uur paardrijles. Deze lessen zijn gericht op recreatieve ruiters en amazones. Aspirantleden kunnen eenmalig een gratis proefles volgen of gebruik maken van de kennismakingsactie: 4 lessen voor € 20,00. Wie als onervaren ruiter of amazone lid wordt van de manegevereniging, krijgt eerst zonder extra kosten privéles om basisvaardigheden te leren die nodig zijn om de reguliere lessen te kunnen volgen.
Flyer

 

Wedstrijden

In de wintermaanden worden er vijf ondelinge dressuur- en springwedstrijden gehouden. Deze wedstrijden vinden altijd plaats op zaterdag.

 

Uitrusting

Leden van de manegevereniging hoeven niet over een uitgebreide uitrusting te beschikken. Zelfs speciale rijkleding is niet nodig. Wel is een veiligheidscap verplicht. Voor mensen die proeflessen volgen, heeft de vereniging veiligheidscaps beschikbaar.