Stichting manege De Driesporen

Stichting manege De Driesporen exploiteert de gelijknamige manege. Hiervoor zet een grote groep vrijwilligers zich belangeloos in.

 

Manege

De manege bestaat uit drie aaneengesloten hallen. Twee rijbanen met een grootte van twintig bij veertig meter en één rijbaan van zestien bij veertig meter. Indien nodig worden twee rijbanen samen gevoegd waardoor een rijbaan ontstaat van twintig bij zestig meter. Bezoekers van de kantine hebben uitzicht over alle drie binnenrijbanen. Voor de manege ligt een buitenrijbaan van twintig bij veertig meter.

De buitenrijbaan en alle binnenrijbanen zijn geheel voorzien van woudzand en geopad. Hierdoor is de bodem altijd vochtig, waarmee stuiven van zand en te los zand worden voorkomen. Zowel de binnen- als de buitenrijbaan zijn voorzien van een perfect werkende beregeningsinstallatie.

De manegepaarden hebben achter de manege de beschikking over één grote paddock en naast de manege zijn er drie paddocks voor de pensionpaarden.

Voor mindervaliden is er ook een toilet aanwezig.

 

Terras

De Driesporen beschikt over een buitenterras op de eerste etage, met prachtig uitzicht op het Evenemententerrein en de buitenrijbaan. Dit terras is zowel vanuit de kantine als van buiten rechtstreeks bereikbaar.

 

Terrein

Rondom de manege is volop parkeergelegenheid. Het terrein van de manege grenst aan het drie hectare grote Evenemententerrein, net buiten de bebouwde kom van Onstwedde. Mede dankzij dit terrein is manege De Driesporen betrokken bij vele activiteiten. Ook biedt dit terrein manege De Driesporen de gelegenheid om op vlekkeloze wijze grootschalige activiteiten op touw te zetten.

Het terrein van de manege grenst aan het evenemententerrein, volg de gele verwijsborden op de rotonde naar de manege.